Show Menu
Bel gratis Groen nummer 0800 29 087
GRATIS
OFFERTE
GRATIS
OFFERTE

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht doet zich vooral voor bij muren op het gelijkvloers en bij sommige keldermuren. Symptomen van opstijgend vocht zijn schade aan het pleisterwerk van het plafond, het behangpapier, de voegen en de verflaag. Vocht kan tot 120 cm hoog stijgen op het gelijkvloers en tot 150 cm in kelders.

Vocht heeft een drievoudige impact:

  • - een waardedaling van het huis
  • - een hoger energieverbruik
  • - een niet te verwaarlozen invloed op de gezondheid van de bewoners

Beschrijving van de werken met Humigel-injecties

Voor de behandeling boren we om de 10 cm gaatjes van 12 mm diameter over de hele lengte van de te behandelen muur. De diepte van de gaten is afhankelijk van de dikte van de muur. Vervolgens injecteren we een waterige micro-emulsie (MSC - SILANES SILOXANEN) die polymeriseert met het vocht in de muur.

De emulsies kunnen gemengd worden en voldoen aan de nieuwe Europese richtlijnen over het gebruik van CFK’s. De verdunde emulsies van MSC vormen micro-emulsies met partikels tussen 40 en 70 Nm (1 Nm = 10-9 meter). De MSC’s bestaan uit een product dat bij het begin van de verdunning chemisch reageert met het water. Het geeft alcohol af om de waterafstotende laag op te bouwen (Polysiloxanen). De MSC’s vertonen geen van de gekende nadelen van de klassieke producten.

De verdunning is geurloos, onbrandbaar en niet schadelijk voor de gezondheid. Er ontstaan geen zouten die schadelijk zijn voor het metselwerk. De ervaring leert dat de micro-emulsies zich goed verspreiden, zeker als het geïnjecteerde materiaal erg vochtig is.

HUMIGEL® is een emulsie met een concentratie van 85%. Hiermee hebben we een grote voorsprong op andere bedrijven die met een concentratie van 20-25% werken. Dit is essentieel voor het langetermijnresultaat van het product. Ons doel is om de bron van het vocht te elimineren en niet naar de klant terug te keren.

De injectie van de producten gebeurt onder lage druk om broosheid van de muren te voorkomen. Injecties onder hoge druk zijn een voorbijgestreefde techniek die schadelijk is voor de muren. Injecties onder lage druk vergen meer tijd. Maar het product wordt beter en homogener verspreid, tot 40 cm hoog en in de volledige dikte van de muur. Onder hoge druk is dit onmogelijk.

We kiezen voor eigen medewerkers en weigeren met onderaannemers te werken. Sterker nog, we verplichten onze teams om te werken met een "Quality Charter". Dit charter controleert hun werk en helpt om ze te motiveren. Zo kunnen we ook de een uitstekende traceerbaarheid van onze werven garanderen. Met onderaannemers is dat onmogelijk.

Voor het drogen moet men rekenen op 2 cm per maand. Dus een muur van 30 cm dik vraagt een droogtijd van 15 maanden.

Muren die last hebben van opstijgend vocht vertonen vaak sporen van salpeter (hygroscopische zouten), die het plafond of pleisterwerk broos maken.

Voor

humidite ascensionnelle avant

Muren die last hebben van opstijgend vocht vertonen vaak sporen van salpeter (hygroscopische zouten), die het plafond of pleisterwerk broos maken.

Na

humidite ascensionnelle apres

Na de behandeling, het plaatsen van een membraan (optioneel) en een nieuwe pleisterlaag (optioneel). De droogtijd van een muur bedraagt gemiddeld 1 jaar (2 cm per maand). U krijgt een levenslange garantie.

Tijdens

Humidité ascensionnelle : Pendant partie 1

De gel (Humigel®) wordt aangebracht in een boorgat van 12 mm, om de 10 cm. De waterachtige vloeistof is in deze fase meer dan 85% geconcentreerd.

Humidité ascensionnelle : Pendant partie 2

Dit antisalpetermembraan vermijdt dat hygroscopische zouten het nieuwe pleisterwerk beschadigen.